Subhanallah! Lelaki Bercahaya Di Masjid Nabawi (Video)

| December 14, 2012

Subhanallah! Lelaki Bercahaya Di Masjid Nabawi (Video) | Apa perkara pertama yang ada dalam fikiran kita apabila melihat gambar di bawah ini ataupun meonton video di atas? KisahBest.My tidaklah mengatakan video ini tidak benar, dan tidak juga menganggap ia benar. Ini kerana imej seorang lelaki bercahaya dirakamkan di Masjid Nabawi mengundang banyak persoalan. Ternyata jelas, kita sebagai hamba Allah tidak mampu melampaui akal fikiran kita. Sama ada ia benar-benar bercahaya, atau silauan cahaya matahari. Hanya Allah SWT sahaja yang mengetahuiNya.

putih

Ada yang kata rakaman yang menampakkan sorang lelaki bercahaya sewaktu khutbah Jumaat didalam Masjid Nabawi ni, hanya edit semata-mata. Mulanya kami ingatkan silauan matahari atau lampu spotlight dalam Masjid Nabawi. Tetapi apabila di’play’ semula secara perlahan-lahan, cahaya itu memang datangnya dari sosok lelaki yang berada ditepi tiang sekali.

Tapi ramai jugak yang percaya bahawa kejadian ni sebenarnya realiti untuk menunjukkan kebesaran Allah SWT kepada manusia.

Terpulanglah pada persepsi masing-masing. Kejadian sebegini memang tidak mustahil boleh berlaku. Dan kalau nak difikirkan, perkara macam ini kecik sahaja bagi Allah SWT berbanding penciptaan seluruh alam semesta dan juga segala isinya.

Apapun, yang baik tu kita jadikanlah tauladan, yang buruk kita buat sempadan.

“Allah Pencipta langit dan bumi, dan bila Dia berkehendak sesuatu, maka Dia hanya mengatakan kepadanya: “Jadilah!” Lalu jadilah ia.” [Al Baqarah:117]

P.S. I – 10 Tempat Paling Pelik Di Dunia
P.S. II – Keukenhof – Taman Ajaib Eropah
P.S. III – Subhanallah! Gambar Tasik Ais Gergasi Di Planet Marikh

Sumber : Informasi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Kisah Semasa

Tentang Penulis ()

"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan." (Surah Al-‘Alaq 96: 1)

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. betol ke!!! says:

    knp x upload video yg ori je..klu tunjuk gmbar mcm ni mmg la org ckp edit…zaman sekarang ni canggih…nak org percaya pon kena la tunjuk bukti kukuh…klu x benar dan org lain percaya boleh merosakkan akidah…