Pelik! Lelaki Angkat Tangan Selama Lebih 38 Tahun (Foto+Video)

| November 7, 2012

Pelik! Lelaki Angkat Tangan Selama Lebih 38 Tahun | Apabila kita mengangkat tangan ke atas, sudah pasti dalam masa beberapa minit sahaja sudah merasai betapa lenguhnya sendi. Namun pernahkah kita terfikir dalam dunia terdapat seorang lelaki yang bertindak pelik mengangkat tangannya ke atas. Tindakan ini dilakukan adalah kerana kepercayaan terhadap agamanya sendiri. Bayangkanlah dirinya telah mengangkat tangan lebih 38 tahun. Sedangkan kita sendiri pun angkat sekejap sudah merasa lenguhnya. Boleh tonton video di atas ini.

Seorang lelaki tidak pernah menurunkan tangan kanannya sejak 1973. Bekas kerani, Manhant Amar Bharti Ji dikatakan mengangkat tangannya pada tahun berkenaan sebagai menghormati Tuhan Hindu, Shiva.

Manhant meninggalkan keluarganya pada 1970 selepas berhenti kerja untuk mengabdikan diri pada Shiva. Tiga tahun kemudian, kerana merasakan masih terikat dengan gaya hidup lamanya, Manhant mengangkat sebelah tangannya sebagai tanda taat kepada Tuhannya.

Dan hari ini, selepas 38 tahun, dia masih tidak menurunkannya, Pengikutnya berkata, dia enggan menggunakan tangannya itu bagi memisahkan dirinya dengan keseronokan hidup.

Ramai mengikut jejak Manhant dengan mengangkat tangan dan tidak menurunkannya selama beberapa tahun.

Sumber : X Lupa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian kata kunci Google:

  • angkat tangan selama 38 tahun
  • angkat tangan selama beberapa tahun
  • tangan pelik

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Kisah Pelik

Tentang Penulis ()

Hamba Kepada Pencipta
McDonalds

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. raffee says:

    islam itu mudah. tidak mcm mereka yg telah jelas tidak benar agama yg mereka ikuti. jd berpegang teguh la dngn ajaran islam